keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 9. luukku: apertiiviksi ennakkotietoa kevään kirjoista: kuolemaa


Käväisin eilen esittelemässä Rantasalmen lukupiirille kevään 2016 kirjoja, jotka alkavat olla jo tilattu kustantamojen ennakkotietojen mukaan. Seuraavissa joulukalenterin luukuissa on vinkkejä kevään uutuuskirjoista.

Kuolemaa:

Helsinkiläiseltä Samuel Davidkinilta ilmestyy keväällä aika mielenkiintoiselta vaikuttava teos Esikoisten lunastus, jossa Poliisin rikoksentorujuntayksikössä työskentelevä
Leo Asko törmää rikossarjaan, jonka jäljet johtavat kovan linjan juutalaisiin. Uskonnollisesti motivoituneista rikoksista kirjoittaminen on valitettavan ajankohtainen aihe. Odotan kiinnostuksella myös kuvausta suomen pienestä ja vanhasta juutalaisyhteisöstä. 

Katri Hiekkapellon Anna Fekete -dekkarit saavat myös jatkoa: Tumma vie päähenkilönsä, maahanmuuttajataustaisen nuoren poliisin entiselle kotiseudullee, Serbian unkarilaisalueelle. 

Aikuisten viisikot, Alan Bradleyn mainiot Flavia de Luce -dekkarit täydentyvät teoksella Filminauha kohtalon käsissä. Päähenkilö on hieman eriskummallinen pikkutyttö, joka on innostunut luonnontieteistä ja ratkoo mysteerejä viisikymmenluvun englantilaiskylässä. Edeltävät osat ovat mainioita ja hykerryttäviä kirjoja, joiden nokkelan päähenkilön ajatuksia on nautinto seurata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti