maanantai 7. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 8. luukku: puukolla ja koukulla


Kirjastoon hankitaan aika paljon kaikenlaisia kädentaitokirjoja ja käsityölehtiä ja niitä lainataan myös paljon. Käsityö- ja askartelulehdistä Rantasalmi ja Joroinen lainaavat myös uusimmat numerot, koska monet ohjeet ovat vuodenaikaan sidottuja.

Itse olen aloittanut käsityöt aikuisena. Olin kakarana puukäsitöissä, koska ihana punkkariserkkulikkanikin oli - ja siitä on kieltämättä ollut aika tavalla hyötyäkin. Voisin melkein milloin vain sorvata ja loimuttaa toholla maustehyllyn! Aikuisena näin valon, mutta en osaa noudattaa ohjeita. Lainaan kovasti kirjoja ja innostun niistä, sitten teen jotain omasta päästä. Sieltä on syntynyt villapaitakin: jos osaa muutamat perustekniikat, niin vaatteethan ovat periaatteessa toisiinsa liittyviä erikokoisia putkia.

Uusista kädentaitajista Molla Millsissä on rokkia ja rollia. Näpsyssä näkyy pala uusimmassa teoksessa olevaa metsurirepun ohjetta. Viimeisellä sivulla neuvotaan virkkuukoukun vuoleminen ja annetaan joogaohjeita virkkauspsykoosin jäykentämälle ruodolle. Suosittelen tätä kaikille kädellisille, vaikka johdannossa väitetäänkin tämän olevan virkkausopas miehille.

Molla Mills: Virkkuri 3 : virkkuumalleja kovaan käyttöön 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti