keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 16. luukku: lääkkeeksi, vain lääkkeeksi

Eräs asias pyytää aina välillä sellaista lukemista, josta tulee hyvä mieli. Kirja saa olla kevyt, muttei köykäinen, eikä haittaa, jos siitä tulee hyvä mieli - tai ei ainakaan paha mieli.

Paras hömppä - sanon "hömppä" kaikella rakkaudella - onkin hyvin kirjoitettua ja saattaa olla viisastakin, vaikka olisikin helposti lähestyttävää. Eihän hyvä tarkoita välttämättä konstikasta.

Tällainen Pieni kirjapuoti Pariisissa lipui vastaan Bazarin kirjalistalla ja ostettiin vastaamaan asiakkaiden viihteenkaipuuseen. Nina Georgen teoksen päähenkilö, Jean Perdu pitää kirjakauppaa jokilaivassa ja löytää tästä kirjallisesta apteekistaan jokaisen asiakkaan mielialaan sopivan lääkkeen. Mutta kuten usein on, omaa kahtakymmentä vuotta aikaisemmin murtunutta sydäntään hän ei osaa hoitaa.

Eräänä päivänä hän kuitenkin avaa kirjeen, joka hänen sydämensä rikkonut nainen hänelle aikoinaan lähetti. Kirjeen lukeminen käynnistää tapahtumaketjun, jonka aluksi Jean Perdu irttottaa laivansa laiturista ja lähtee liikkeelle kohti tuntematonta tulevaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti