perjantai 4. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 4. luukku: Joulujuna

951-617-558-0

Joulukirjat- musiikki, lehdet ja elokuvat ovat taas esillä ja suurin osa lainassakin. Kävin läpi joulupöytää pahat mielessä. Ajattelin, että ne, joita ei ole lainattu, ovat potentiaalisia poistettavia. Ivan Gantschevin Joulujuna pysäytti minut ihastuttavalla akvarellikuvituksellaan ja tarinallaan, (testasin kertomusta heti myös kolmeen joulusadulle tulleeseen ekaluokkalaisryhmään ja se upposi loistavasti myös heihin).

Tarinassa kerrotaan ratavartija Wasilin pienestä Malina-tyttärestä. He asuvat pienenpienellä rautatieasemalla. Wasilin tehtävä on vartioida vaarallista, korkeiden vuorten keskellä kiemurtelevaa, monen tunnelin läpi kulkevaa rataosuutta. 

Eräänä päivänä, joka sattui olemaan jouluaatto, pieni Malina-tyttö oli koristelemassa joulukuusta, kun hän kuuli valtavan jyrähdyksen. Tunnelin suulle, suoraan kiskoille, oli pudonnut valtava kivenjärkäle ja pikajuna oli saapumassa asemalle puolen tunnin kuluttua. Miten Malina saisi varoitettua veturinkuljettajaa?

Joulujunan tarina oli yksinkertainen ja tosi jännittävä, ja erityisen jännittävän siitä teki se, että se ei ole satua, vaan ihan tosikertomus. Tutkikaapa, löytyisikö sinun kirjastostasi tämä 1984 julkaistu kuvakirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti