torstai 3. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 3. luukku: enkelintuunaus

Rantasalmen kirjastossa on vuosikausia ollut yhdellä pöydällä kyniä, papereita, liimapuikkoja ja saksia iltapäivän pitkiä tunteja kuluttavia, harrastuksia, koulukyytiä tai vanhempien töiden loppumista odottavia lapsia varten (samasta syystä eväiden syönti on ehdottomasti sallittua pöytien ääressä).

Joskus ohjaamme askartelua. Joskus jätetään vain materiaalia ja malli esille. Tänä vuonna ekaluokkalaisten joulunodotukseen kuului joulusatu, joka käytiin kuuntelemassa pienemmissä ryhmissä ja loput saivat tuunata enkelin (tai tehdä matematiikan läksyjä).

Enkelituunauksen tarvikkeet ja ohjeet:
  • yllä oleva pohja jonka voi tulostaa vaikkapa vähän tuhdimmalle paperille
  • kustantamojen esitteitä, lehtiä, poistokirjoja, mainospapereita, vanhoja kortteja - mitä vain paperitavaraa
  • kyniä, liimaa, sakset
  • PLUS vanua, tarroja, kimalleliimaa, paperinpaloja, tapentinpaloja, glittertusseja, kultaväriä, hilettä...
Enkelipohjaa voi käyttää niin, että liimaa tai piirtää enkelille sopivat kasvot ja värittää tai liimaa koristukset siipiin, mekkoon ja pilveen. Valmiista enkelistä saa vaikka kuusenkoristeen, jos sen liimaa tukevammalle paperille tai laminoi. 

Alla tuunaamani Antti ja Sofi, joista molemmilla oli laupiaat ilmeet ja enkelimäiset hiukset. Sofin hiusten joukkoon voisi liimailla vaikka värikkäistä langoista lisää tukkaa. Taustalla tämä teksti ja Bukowski-sedän päiväkirja.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti