torstai 27. kesäkuuta 2013

Päiviä, joina rakastan työtäni

Suomeen muuttanut tuttava pyysi pientä kirjallisuuspäivitystä viime vuosien merkittävistä suomalaisesta- ja maailmankirjallisuudesta. Kuvassa se mopedi, joka karkasi käsistä.

 


freefoto.com

Ihan ensimmäiseksi pitäisi tietysti selvittää tarkemmin, minkätyyppisestä kirjallisuudesta henkilö tykkää, mutta koska ympärilläni on varovaisesti arvioiden joitakin tuhansia niteitä, joista valita, niin hittojako siitä. Kirjakärry kehiin ja lapiohommiin!
Epätieteellinen metodi on vastaava, kuin sekakukkakimpun tai bileiden vieraslistan laatijalla: otetaan vähän kaikkea. Ensin joukossa on liikaa naisia, otan mukaan vähän miehiä, sitten on liian raskasta. Pitää keventää! Sitten on pelkkiä uutuuksia: otetaanpa vähän vanhempaakin, varsinkin sellaisia, joista on kohuttu paljon. Viimeinen silaus tehdään valituilla lasten- ja nuortenkirjoilla sekä sarjakuvilla. Voilà!
Lopputulos: tiskin reunalla huojahtelee sekalainen kokoelma kirjoja, joita kesä-Timo ja auto-Janne väistelevät siihen asti, että asiakas käy valitsemassa niistä mieleisensä.
Bonukset: asiakas, joka pääsee samalla ulkoiluttamaan lastaan ja motskariaan, sekä laistamaan kotitöistä -- sillä mitä on moppaaminen, kun ihminen voi sivistää itseään! Ja me voimme tehdä sitä, minkä osaamme parhaiten ja pidämme eniten, eli lelliä asiakasta yksilöllisellä palvelulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti