torstai 23. huhtikuuta 2015

Maistiaisia syksyn ennakoista 1

Schilds & Söderströms

Susanna Alakoski jatkaa päiväkirjamerkintöjä rankasta aiheesta: alkoholistien lähimmäisistä ja heidän selviytymistaistelustaan. Lähimmäisen huhtikuu ilmestyy syyskuussa.

Kristiina Bruunin esikoisteos Kaikki mikä on sinun vaikuttaa mielenkiintoiselta kasvukertomukselta ja rakkausromaanilta. Luvassa eri kansallisuuksien ja yhteiskuntaluokkien kohtaamista: sulautumista vai törmäämistä - mene, lue.

Silmäkarkkia ja hyvää fiilistä tarjoaa varmasti kolme teosta: Hurmaavat häät hakee potkua menneistä vuosikymmenistä. Isin ja tyttöjen lettikirja sisältää nettitutun Matti Airolan 40 ohjetta hienoihin kampauksiin. Armas aika on intohimoisen joulunystävän reseptiarkku, joka sisältää suomalaisten klassikoiden lisäksi makuja Marokosta, Thaimaasta, Georgiasta....

Merete Mazzarellan uusin, Solkattens år, napataan kokoelmaan myös på svenska. Ja sitten aikanaa myös suomen kielellä. Seitsemänkymppinen Mazzarella kirjoittaa teoksessaan vanhuudesta, rakkaudesta, erotiikasta tutulla analyyttisella ja tarkalla tyylillään itseään säästelemättä. Tästä tullaan puhumaan taas kerran!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti