perjantai 24. huhtikuuta 2015

Maistiaisia syksyn 2015 uutuuksista 2

Pakko myöntää. Pidän katalogeista. Kustannussysitä ja e-sen ja e-tuon yleistyttyä monet kustantamot ovat luopuneet paperisista katalogeista, hyvä näin, onhan se ekologisempaakin, mutta hyvin toimitetun vihkon selaamisessa on kuitenkin jotakin sykähdyttävää. Ehkä se on Helle Kannilan henki, joka siellä rinnassa liikahtaa.  Katalogien lisäksi arvostan hyviä ja selkeitä verkkosivuja, joissa on kunnolliset hakutoiminnot. Ja sitten tietysti arvostan kustannusohjelmaa. On se vain niin, että tiettyjen kustantamojen listaa odotetaan eri tavalla, kuin toisten.

Bazar-kustantamolta on tulossa aika mainioita uutuuksia syksyyn. Olen jo miettinyt Mikael Hjorthin ja Hans Rosenfeldtin lähestymistä fanikirjeellä: missä Sebastian Bergman -sarjan neljäs osa viipyy? On moraalitonta jättää lukija sellaisen epätietoisuuden valtaan, kuin kolmososan jälkeen!

Sain ilokseni huomata, että kesäkuussa se vihdoin tulee, nimittäin Mykkä tyttö. Nämä kirjat ovat tietysti ihan hirveitä, samoin päähenkilö: epäsympaattinen ja pakkomielteiden riivaama rikospsykologi Sebastian Bergman. Suosittelen!

Toinen ilahduttava uutuus ilmestyy elokuussa: Alan Bradley jatkaa loistavan lapsinero Flavia de Lucen seikkailuja dekkarissaanHopeisen hummerihaarukan tapaus. Nämä aikuisten viisikot ovat täydellisen viihdyttäviä, 1950-luvun Englantiin sijoittuvia herkkupaloja, jotka kaipaavat seurakseen lähinnä tummaa suklaata ja kunnollista teetä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti