tiistai 8. tammikuuta 2013

Kärmeksen vuosi

Iloista alkanutta vuotta 2013!

Rantasalmen lainaustiskillä huomaa helposti, että on siirrytty valoisemmalle kvartaalille. Koska kirjastorakennuksen on suunnitellut druidipappi ja sen alttari on asiakaspalvelutiski, alkaa aurinko paistaa alttaripapittarien silmään heti, kun yule-juhla on vietetty ja päivä alkaa talvipäivänseisauksen jälkeen pidetä. Yritä siinä sitten nähdä näyttö ja kohdata asiakas. Jos käytämme aurinkolaseja, emme ole krapulassa. Kiinalaisen horoskoopin mukaan tämä on käärmeen vuosi.

freefoto.com
Pidän kristallipallon työpöydän laatikossa, sillä voin varmuudella kertoa, mitä JJR-kirjastolle kuuluu vuonna 2013. Nimittäin ei mitään uutta. Paitsi nimi.

JJR-allianssi Joroisten, Juvan ja Rantasalmen välillä purkautui, mutta kirjastot ovat tehneet uudet toistaiseksi voimassa olevat yhteistyösopimukset ja jatkavat entisellä työnjaolla. Nimemme on jatkossa Toenperän kirjasto. Savokarjalaisessa murteessan "Toenperrään" -tokaisu on vahvistanut asian todeksi. Toden perässähän tässä yritetään olla, ja joskus sivulla, tai edellä. Tuntumassa.

Jatkuvan yhteistyön kunniaksi väännämme myös kirjastolle uusia verkkosivuja. Allekirjoittaneen saraksi jää johtotiimin asialistan mukaan "kirjallisuuspalikka, puuha ja puserrus + miehet". Jääkää kanavalle ottamaan selvää, mitä se voi tarkoittaa.

4 kommenttia:

 1. Jo toki,jäähään.Kirjastoissa on lukematon määrä lukemattomia kirjoja....
  Alavuurellakin.

  VastaaPoista
 2. Jaa Alavuurellakin! Mutta onko kahtomattomia elokuvia? Meillä ei oo, montaa. Paitsi nyt, ennen kuin saadaan uudet tyrkylle!

  VastaaPoista
 3. Warkauden lehti otsikoi uutista,Kuusi haisi,luulin että ketkä haisi.Olikin Joulu kuusi..Äidin kieli numeroni 6,-50 luvulta.
  Viäntäjä kutveikosta

  VastaaPoista
 4. Morjens Viäntäjä! Oisko ollut WarKiksen joukkue treenin jälkeen? Maailma on mallillaan, kun uutiset ovat pieniä!

  VastaaPoista