keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Tervehdin Sinua syksy, asiakkaat, kirjailjat, taide

En ole joutunut siilinsyömäksi, kuten eräs kommentoija epäili :)

Tapio Siilander, the Siili vapautettiin elokuussa luontoon tuhdissa 780g painossa. Tätä oli edeltännyt sopeutumisjakso Camp Repomäessä, ulkotarhassa. Siellä Tapsa oli mm. tutustunut elävään ravintoon sekä Suomen sääolosuhteisiin. Vapautus tapahtui hyvällä ja positiivisella mielellä. Tapahtuman päätteeksi Team Tapio joi pullakahvit.

Kirjastossa eletään talousarvion jälkeistä aikaa. Kokoelmaa siivotaan: tassu heiluu ja poistokirjojen pino kasvaa. Koulujen alku on tuonut myös kakarat kirjastoon: oppiin ja viihtymään. Pikkujalkojen töminä otetaan ilolla vastaan. Murrosikäisten kanssa jatketaan vääntöä siitä, saako sisällä käyttää pipoa ja mitä ylipäätään voi julkisella paikalla tehdä. Ja syysloma tuo tietysti puoli Helsinkiä tänne Saimaan rannoille.

Meillä on 19-vuotias harjoittelija, joten olemme myös päässeet tarkkailemaan y-sukupolvea in action. Kokemus on ollut hyvä. Samalla kolmekymppinen saa sneak peakin varhaiskeski-ikäisen tunneilmastoon. Kaikki menee hyvin, kun ei kuulosta Uma Aaltoselta. Poks!

6.11. vietetään kirjallista iltapäivää. Saamme -- kiitos Kirja&Idea Knut Possen ja Jorma Kaimion -- vieraaksemme Eeva Kilven, Sofi Oksasen, Markku Turusen ja Mikko-Pekka Heikkisen. Nimilista on aiheuttanut laajaa tohkeutta ympäristössä. Olemme kuitenkin pidättäytyneet varaamasta jäähallia keikkaa varten. Kansanjoukot ohjataan kodikkaasti valtuustosaliin ja toivotaan, ettei synny mellakoita.Tuo pöytäryhmän taustalla näkyvä tyhjä seinä, jolla Lehtosen Joel synkeänä pälyilee, on myös saamassa täytettä marras-tammikuuksi. Ensin seinälle tulee Riitta Heiskasen valokuvia, sitten Paula Ripaojan taidetta ja jatkoksi jälleen Riitan maalauksia. Toivomme sydämestämme, että maksuton ja valoisa näyttelyseinämme ei ole koskaan paljaan.

1 kommentti: